Vape-Company eSports

Vape-Company, specialist in elektronische sigaretten, beslist een eigen eSports team te starten. eSports, grote kans dat je de term de afgelopen tijd wel ergens voorbij hebt zien komen. Maar wat is het precies?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen eSports en gamen. Alle eSports zijn games, maar niet alle games zijn eSports. Gamen is bijvoorbeeld met je vrienden op zaterdagavond voor de lol FIFA spelen. eSports is als je als gamer gaat meedoen aan serieuzere competities en er (mogelijk) je geld mee kunt verdienen. Kort samengevat is eSports – ook wel electronic sports genoemd – competitief gamen. Amateurteams of professionele spelers gaan met elkaar de strijd aan, individueel of in teamverband. Voor een groot deel gebeurt dit online maar ook op grote evenementen.

Daarom beslist Vape-Company te investeren in een eigen “Counter-strike: Global Offensive team”, in samenwerking met Luminous Gaming. Younes Heymans, mede eigenaar van Vape-Company, legt uit wat dit spel juist inhoudt. “Counter-Strike: Global Offensive is een hardcore competitieve shooter waarbij twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen in snel opeenvolgende rondes. Hoe goed je het doet in de voorgaande rondes bepaald hoe veel geld je ter beschikking hebt om de volgende ronde wapens en ‘utility’ te kopen zoals een helm, speciale granaten of armor. Hardcore omdat het puur aankomt op je ‘aim’-skills en je gevoel voor het spel, er zijn geen ‘abilities’ in het spel.”

Het team zal bestaan uit 5 spelers uit België en Nederland:

Luuk De Zwaan – ‘Luukebaas’
Dante Janssens – ‘Djente’
Robin Bosmans – ‘FML’
Sammy Van der Sype – ‘B1GGSH0T’
Jordy van der Maden – ‘Spirit’

Wie het Vape-Company eSports team wilt aanmoedigen, kan alvast van 30 november t.e.m zondag 2 december terecht bij Lanfall. Daar zullen ze voor de eerste keer samen de competitie aangaan met verschillende teams uit de Benelux. We wensen hen alvast veel succes!